Citroengras-broccoli-kokos soep
Deze heerlijke, warme citroengras-broccoli-kokos soep is precies wat ik vandaag nodig had! Het is verwarmend en voedend tegelijkertijd. Als het regenachtig, winderig weer is zoals vandaag dan heb ik vaak trek in zoetig, warm en gekruid eten.
Dit recept deel ik graag met jullie!
Ingredienten (4 personen)
1 sjalot gesneden
1 citroengras stengel, gesneden in ringetjes
1 eetlepel vers geraspte gember
2 limoenblaadjes
1 groene peper, zonder zaadjes
500 gram broccoli
400 ml kokosmelk
250 ml water
260 gram doperwten (diepvries)
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel limoensap
peper en zout
gebakken uitjes, zelf gemaakt,
Bereiding
Doe de sjalot, citroengras, gember, limoenblaadjes en groene peper in een keukenmachine of blender. Maal tot een currypasta. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op medium vuur. Bak hierin de currypasta tot dat je het lekker gaat ruiken en bruin begint te worden (3 minuutjes).
Voeg dan de broccoli roosjes toe samen met de kokosmelk. Roer de broccoli om en giet dan het water erbij. Breng alles aan de kook en zet daarna het vuur laag.
Doe een deksel op de pan en laat de broccoli 10 minuten garen totdat het zacht is.
Doe de doperwten erbij en laat even mee verwarmen totdat ze ontdooid zijn. Pureer dan de soep helemaal glad met een staafmixer. Kijk of de soep de gewenste dikte heeft en voeg indien nodig wat water toe.
Breng de soep op smaak met vissaus en limoensap (voeg meer toe als je dat lekker vindt).